2 portioner, 25 minuter
En varm grön soppa maxad med nyttigheter värmer kropp och själ. Ägghalvorna blir pricken över i.
2 ägg
salt
1 gul lök
1 msk olivolja
200 g bladspenat, färsk eller fryst
1 msk vetemjöl
5 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
1 dl valfri grädde
salt och svartpeppar
1. Hårdkoka äggen i saltat vatten, skölj direkt i kallt vatten och skala. På så sätt brukar det vara enkelt att få av skalet.
2. Hacka löken och stek den mjuk och glansig i olja i en kastrull.
3. Tillsätt bladspenaten och stek i några minuter tillsammans med löken. Mixa ungefär hälften av fräset med en mixerstav för att få lagom konsistens på soppan.
4. Pudra mjölet över fräset och blanda runt. Tillsätt vatten och buljonghalvan och låt koka upp.
5. Tillsätt grädden och låt soppan sjuda i ett par minuter. Smaka av med salt och peppar och dela upp soppan i två djupa tallrikar.
6. Dela äggen i halvor och lägg försiktigt ner dem i sopptallrikarna.
Text & recept: Camilla Pérez