4 portioner
1 broccoli
1/2 zucchini
2 rödlökar
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
4 ägg
1 förpackning kokta linser
(380 g)
75 g färsk bladspenat
75 g färsk rucola
1 burk tonfisk i olja (200 g, 150 g avrunnen)
1 msk rödvinsvinäger
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Skölj broccolin och zucchinin. Skär broccolin i buketter och zucchinin i bitar. Skala och klyfta löken. Lägg på en plåt och blanda runt tillsammans med olivolja, salt och peppar.
3 Rosta i mitten av ugnen cirka 30 minuter.
4 Koka äggen löskokta.
5 Häll av och skölj linserna.
6 Ta ut grönsakerna ur ugnen och låt svalna något. Vänd runt i en skål tillsammans med spenat, rucola, linser och tonfisk.
7 Vispa ihop 3 msk olivolja med 1 msk rödvinsvinäger och vänd runt i salladen.
8 Smaka av med salt och peppar.