En saftig kaka med perfekt balans mellan syra och sötma!
3 ägg
3 dl strösocker
2 dl naturell yoghurt (3 procent fetthalt)
1 1/4 dl neutral olja, t ex rapsolja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
rivet skal från 1 citron
2 msk färskpressad citronsaft
GLASYR
2,5 dl florsocker
3 tsk färskpressad citronsaft
1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Vispa ägg och socker pösigt i en bunke i cirka 5 minuter. Vänd i yoghurt och sedan olja.
3 Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta sedan ner dem i bunken. Vänd försiktigt ihop med en slickepott.
4 Riv ner citronskalet och tillsätt citronsaften. Vänd ihop.
5 Häll över smeten i en smord eller bakplåtspappersklädd ugnsform, cirka 20×20 cm.
6 Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. Känn efter med en prov-sticka efter 20 minuter och förläng tiden om stickan inte är torr när du drar upp den.
7 Ta ut och låt kakan svalna.
8 Blanda florsocker med citronsaft och häll sedan glasyren över kakan.