Baka ditt eget bröd
Foto Björn Tesch
Recept | Recept

Baka ditt eget bröd

Vill du vara nyttig, lite händig och dessutom spara pengar? Sätt en deg och baka eget bröd. Ett enkelt sätt att ge vardagen en guldkant.

Publicerad 2010-03-03

Mästerkocken Mathias Dahlgren, som driver stjärnkrog på Grand Hotel i Stockholm, brukar återkomma till sitt allra första matminne.

Hemma i Umeå fick han sitta med vid vedugnen i bagarstugan med det varma, nybakade tunnbrödet med smältande smör som rann mellan fingrarna. Precis där föddes en passion för mat och rena, grundläggande smaker som lett Mattias ända till en guldmedalj i Bocuse d’Or, kockarnas VM.

Det är lätt att känna igen sig i den där lyckan som ett varmt nybakat bröd ger. Så grundläggande och ändå en verklig läckerhet.

Och har du inget spännande pålägg hemma så minns att det smakar himmelskt med bara en liten klick smältande smör.

Text och recept: Malin Ottosson

 

 

 

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas