4 portioner
1 bananschalottenlök, finhackad
1–2 msk rapsolja, att steka i
1/2–1 röd chili, finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g blandfärs
1 msk japansk soja
2 msk ostronsås
salt
nymalen svartpeppar
CHILI- & LIMEMAJONNÄS
1,5 dl majonnäs, Hellmans
1 msk srirachasås
1 krm sesamolja
saften från 1/2 lime
TOPPING
1 litet spetskålshuvud, finstrimlat
1/2 kruka färsk koriander
rostade sesamfrön, vita och svarta
TILLBEHÖR
basmatiris (4 portioner)
limeklyftor
1 Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2 Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen. Ställ i kylen.
3 Fräs bananschalottenlöken mjuk och glansig i en stekpanna med rapsolja på medelhög värme. Vänd i chili, ingefära och vitlök. Låt fräsa ihop.
4 Tillsätt blandfärsen och bryn den tills allt är helt genomstekt.
5 Vänd i soja och ostronsås. Smaka av med salt och svartpeppar.
SERVERING
Lägg ut ris på en tallrik, lägg på färsen och toppa med spetskål, chili- och limemajonnäs, koriander och sesam-frön.
Servera med limeklyftor som pressas över rätten.