Snabb Thai Beef med ris
Mat | Recept | recept

Snabb Thai Beef med ris

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-10-05

4 portioner

1 bananschalottenlök, finhackad
1–2 msk rapsolja, att steka i
1/2–1 röd chili, finhackad
1 msk finhackad färsk ingefära
2 vitlöksklyftor, finhackade
500 g blandfärs
1 msk japansk soja
2 msk ostronsås
salt
nymalen svartpeppar

CHILI- & LIMEMAJONNÄS
1,5 dl majonnäs, Hellmans
1 msk srirachasås
1 krm sesamolja
saften från 1/2 lime

TOPPING
1 litet spetskålshuvud, finstrimlat
1/2 kruka färsk koriander
rostade sesamfrön, vita och svarta

TILLBEHÖR
basmatiris (4 portioner)
limeklyftor
1 Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
2 Blanda ihop ingredienserna till majonnäsen. Ställ i kylen.
3 Fräs bananschalottenlöken mjuk och glansig i en stekpanna med rapsolja på medelhög värme. Vänd i chili, ingefära och vitlök. Låt fräsa ihop.
4 Tillsätt blandfärsen och bryn den tills allt är helt genomstekt.
5 Vänd i soja och ostronsås. Smaka av med salt och svartpeppar.

SERVERING
Lägg ut ris på en tallrik, lägg på färsen och toppa med spetskål, chili- och limemajonnäs, koriander och sesam-frön.
Servera med limeklyftor som pressas över rätten.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-10-05

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas