Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella
Mat | Recept | recept

Våffelmackor med pesto, spenat och mozzarella

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-05-18

Ny forskning visar att nitratet i spenaten har många positiva effekter på till exempel blodtryck, blodsocker och blodfetter.

4 port
8 skivor fullkornsfranska, osötat
4 msk pesto
1 hel mozzarella (220 g)
50 g babyspenat
1 krm salt och nymald svartpeppar efter smak
Ev 1 krm chiliflakes

1 Fördela peston på fyra av bröden.
2 Häll av mozzarellan och skär den i 8 skivor. Lägg spenaten och mozzarellaskivorna på brödskivorna. Salta och peppra och krydda med chiliflakes. Lägg på resterande brödskivor.
3 Hetta upp ett våffeljärn och grädda tills bröden är gyllene och frasiga, cirka 2–3 minuter. Då måste man trycka ihop locket under gräddningen i våffeljärnet.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-05-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas