Kyckling ger oss lika mycket proteiner som rött kött och har en lite bättre fettkvalitet. Ajvar relish är gjord på paprika och är en god och hälsosam röra. Köps färdiggjord.
4 port
1 200 g kycklingklubbor
500 g potatis, tvättad och delad
4 vitlöksklyftor, skalade och hackade
2 rödlökar, skalade och klyftade
2 paprikor i olika färger, urkärnade och klyftade
2 dl svarta el gröna oliver med kärna av god kvalitet
1-2 msk torkad rosmarin
1–2 msk olivolja
1 tsk salt och nymald svartpeppar efter smak
Tillbehör
Ajvar relish (kall paprikasås)
Grönsallad
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Blanda potatis, vitlök, lök, paprika och oliver i en långpanna. Lägg kycklingklubborna ovanpå och tryck ner dem i grönsaksblandningen.
3 Krydda ordentligt med rosmarin, salt och peppar och ringla över olja.
4 Baka i mitten av ugnen cirka 35 minuter till klar köttsaft sipprar ut när du skär i tjockaste delen av kycklingklubban.
5 Häll av överflödig vätska. Servera med ajvar relish och grönsallad.