Professorns chokladkaka
Mat | Recept | recept

Professorns chokladkaka

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-05-18

Olivolja är en viktig ingrediens i den hälsobringande traditionella medelhavsmaten. Tillsammans med nötter och choklad blir detta en riktigt god och hälsosam variant av kladdkaka.

10–12 bitar
4 ägg
2 dl strösocker
2 dl olivolja, extra virgine
300 g mörk choklad, 70%
2 dl vetemjöl
1 krm salt
100 g blandade nötter, mandlar och/eller frön
1 nypa flingsalt
olivolja och kakao till formen

1 Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med olja (cirka 26 cm i diameter) och pudra med kakao.
2 Rör ägg och socker försiktigt, det ska inte bli pösigt. Vispa in oljan.
3 Smält chokladen över vattenbad.
4 Rör i choklad, vetemjöl och salt i smeten.
5 Häll smeten i formen och toppa med nötter, mandlar och/eller frön samt lite flingsalt.
6 Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar, den ska vara kladdig men inte rinnig.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-05-18

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas