4 portioner
1 kg delikatesspotatis
2 paprikor
8 salladslökar
olja att ringla över, salt
400 g skivad entrecôte
rapsolja eller smör att steka i
Kryddblandning
1 tsk milt paprikapulver
1 tsk chilipulver
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk oregano
1/2 tsk salt, 1/4 tsk svartpeppar
Tomatsalsa
400 g romanticatomater
3 salladslökar
1 röd chilifrukt
2 msk finhackad koriander
saften från 1 lime
3 msk olivolja
1 krm strösocker, salt
Servering
2 avokado
finskuren salladslök, flingsalt
1 burk crème fraîche
1 påse salladsblad, ca 65 g
1 Tvätta potatisen och skär i skivor, skalet kan vara kvar. Dela paprikan i stora bitar. Ansa salladslöken.
2 Bred ut potatisskivorna i en stor långpanna. Ringla över olja och salta. Ugnsrosta mitt i ugnen, 225 grader i ca 30 min. Lägg på paprikabitarna och salladslökarna efter halva tiden.
3 Blanda kryddblandningen på en tallrik, vänd köttskivorna i den.
4 Dela tomaterna i kvartar och salladslöken i tunna skivor. Dela chilifrukten på längden, ta ur kärnhuset. Dela fruktköttet i riktigt små bitar.
5 Blanda tomater, salladslök, chilifrukt, koriander, saft från limen, olivolja, socker och salt i en skål.
6 Stek entrecoteskivorna i olja eller smör så att köttet är rosa. Dela i strimlor. Lägg potatis, paprika och salladslök på ett stort fat. Fördela köttet och salladsbladen över alltsammans.
7 Servera biffsalladen med tomatsalsan, skivad avokado, fint skuren salladslök, flingsalt och crème fraîche.