4 portioner
1 burk tonfisk i olja av bra kvalitet
1 salladslök
1/2 röd chilifrukt
1 dl finhackad smörgåsgurka
1,5 dl majonnäs
salt och peppar
8 skivor surdegsbröd eller stora skivor formfranska
smör att steka i
Servering
oliver
eventuellt en sallad
Garnering
fint skuren chili
salladsblad
1 Lägg innehållet från tonfiskburken i en bunke (även oljan).
2 Skär salladslöken i fina skivor.
3 Dela chilifrukten på längden och ta ur kärnhuset. Skär fruktköttet i riktigt små bitar.
4 Tillsätt salladslök, chilifrukt, smörgåsgurka, majonnäs, salt och peppar till bunken med tonfisken. Blanda ordentligt.
5 Fördela tonfiskblandningen på fyra brödskivor. Bred ut så att den täcker hela brödet.
6 Lägg på resten av brödskivorna som lock. Stek i smör på båda sidorna.
7 Dela mackorna en gång. Servera dem varma med oliver och eventuellt en sallad.
8 Garnera med fint skuren chili och salladsblad.