Kladdkakeglass
Mat | Recept | recept

Kladdkakeglass

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-03-08

Vad är godare än glass och kladdkaka? Chokladglass med kladdkaka i!

1 sats

Ca 5 bitar kladdkaka
1 burk (397 g) sötad kondenserad mjölk
5 dl vispgrädde
200 g mörk choklad

1 Bryt chokladen i mindre bitar och lägg den i en djup tallrik. Placera tallriken över en kastrull med kokande vatten och låt chokladen smälta. Ta därefter bort chokladen från värmen och låt den svalna något.
2 Skär kladdkakan i små bitar.
3 Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den kondenserade mjölken med en slev eller en slickepott. Vänd därefter ner den smälta chokladen och kladdkakebitarna (spara lite till dekoration).
4 Häll glassmeten i en form och toppa med resten av kladdkakebitarna.
5 Ställ in glassen i frysen minst 6 timmar före servering.

Tidningen Senioren
Publicerad 2023-03-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas