Hur enkelt som helst att impa på sina gäster med den här tårtan! Den enklaste brieosten duger fint, när man värmer på den kommer smakerna fram och den blir läckert krämig. På med nötter och lite honung och servera som drinktilltugg eller kanske rentav som en efterrätt. Goda kex eller nybakat bröd i tunna skivor är trevligt till.
1 brietårta på ca 500 g
ca 150 g blandade nötter, till exempel valnötter, pecannötter, hasselnötter och/eller pistagenötter
ca 0,5 dl flytande honung
2 kvistar rosmarin
färska fikon eller päron
1 Sätt ugnen på 200 grader.
2 Rosta nötterna i en torr stekpanna. Lägg åt sidan.
3 Lägg brietårtan på en plåt med bakplåtspapper eller i en fin ugnsfast form och sätt in i ugnen i 15 – 20 minuter.
4 Värm honungen lite i stekpanna och låt gärna en rosmarinkvist ligga med för att ge lite smak åt honungen.
5 Strö över nötterna över den varma brietårtan. Ringla över honungen och dekorera med rosmarin och klyftor av färska frukt. Servera med bröd eller goda kex.