4 personer
2 fänkålar
4 apelsiner, helst blodapelsiner
40 g pistaschnötter
1 dl olivolja
salt och nymalen peppar efter smak
ev. kapris och svarta oliver
1 Rensa fänkålen, skölj och ta bort de yttre bladen.
2 Skär dem på mitten och skiva väldigt tunt.
3 Lägg upp fänkålsskivorna på en tallrik.
4 Skala apelsinerna och ta så gott det går även bort det vita mellan skalet och fruktköttet.
5 Skiva apelsinerna och lägg dem ovanpå fänkålen.
6 Hacka pistaschnötterna och strö över salladen.
7 Krydda med olja, lite salt och peppar.
8 Om du vill, lägg till kapris och svarta oliver.
Läs också
Grön mat på sicilianska
recept
Italienska Francesca introducerade svenskarna för siciliansk hemgjord glass när hon öppnade glassbutik i Malmö 2006. Nu vill hon ta ytterligare ett steg och låta oss ta del av den fantastiska mat hennes farmor och mamma lagade hemma på Sicilien. Prova – och njut!
1
Klicka & dela:
1
Mat är kärlek!
recept
Som liten satt ofta Francesca Maugeri Holmström under köksbordet hemma i Sicilien medan hennes mamma, farmor och moster lagade mat och pratade. Allt avhandlades där i köket medan grytorna puttrade på spisen. Läs mer nedan där hon även bjuder på fem av sina sicilianska recept.
2
Klicka & dela:
2
Tidningen Senioren
Publicerad 2022-11-06