Fänkåls- och apelsinsallad
Mat | Recept | recept

Fänkåls- och apelsinsallad

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-11-06

4 personer
2 fänkålar
4 apelsiner, helst blodapelsiner
40 g pistaschnötter
1 dl olivolja
salt och nymalen peppar efter smak
ev. kapris och svarta oliver

1 Rensa fänkålen, skölj och ta bort de yttre bladen.
2 Skär dem på mitten och skiva väldigt tunt.
3 Lägg upp fänkålsskivorna på en tallrik.
4 Skala apelsinerna och ta så gott det går även bort det vita mellan skalet och fruktköttet.
5 Skiva apelsinerna och lägg dem ovanpå fänkålen.
6 Hacka pistaschnötterna och strö över salladen.
7 Krydda med olja, lite salt och peppar.
8 Om du vill, lägg till kapris och svarta oliver.

Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2022-11-06

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas