500 g hemgjorda eller färdiga färska lasagneplattor
béchamelsås
fyllning
Béchamelsås
1 liter mjölk
100 g smör
100 g (drygt 1,5 dl) vetemjöl
lite muskotnöt
salt och peppar
Tips! Lägg hackade hasselnötter i béchamelsåsen.
Fyllning
500 g hackad fryst spenat (går även bra med färsk)
50 g pinjenötter
500 g ricottaost
1 krm riven muskot
1/2 citron, saft och skal
3 msk riven parmesan
smör till formen
salt och peppar efter smak
1 Såsen: Värm mjölken på låg värme.
2 Smält under tiden smöret i en kastrull. Strö över mjölet under kraftig omrörning.
3 Tillsätt den varma mjölken och låt såsen koka upp.
4 Krydda med muskot, salt och peppar.
5 Fyllningen: Värm spenaten.
6 Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, rör om tills de får lite färg.
7 Blanda sedan ihop alla ingredienser.
8 Ihopsättningen: Skär lasagneplattorna i bitar, cirka 15 cm långa.
9 Klicka fyllning på bitarna, rulla ihop till cannellonirullar och lägg dem i en smörad ugnsform med lite béchamel på botten. Häll över resten av béchamelsåsen.
10 Riv över rikligt med parmesan.
11 Sätt in i ugnen, 200 grader cirka 30 minuter, tills osten blivit gyllenbrun på ytan.
Mat | Recept | recept