2 port
2 msk svartpepparkorn
200 g färsk pasta
2 msk smör
ca 2,5 dl vatten från pastakoket
100 g parmesanost
Topping
50 g pecorino
1 Rosta pepparkornen i en het panna.
2 Krossa dem sedan i mortel.
3 Fyll en vid kastrull till hälften med vatten.
4 Salta och koka upp. Lägg i pastan och koka den enligt anvisningar på förpackningen.
5 Stek under tiden smöret tillsammans med hälften av pepparn i en stekpanna, tills det börjar bli lite brynt.
6 Häll ner 2 dl av det kokta pastavattnet, lite i taget, i stekpannan.
7 Tillsätt pastan i stekpannan när det är någon minut kvar av koktiden, lite i taget men häll inte av vattnet, och vänd runt ordentligt i pannan.
8 Tillsätt den rivna parmesanosten och blanda noga tills allt går ihop. Blir det för torrt, tillsätt mer vatten.
9 Tillsätt resten av pepparn och fortsätt röra runt.
10 Dela upp i två tallrikar, toppa med pecorino och ät genast.