1 portion
100 g biff, tonfisk, lax eller avokado
1 msk finhackad silverlök
2 msk majonnäs
1 tsk japansk soja
några droppar sesamolja
svarta sesamfrön
salt och nymald svartpeppar
Tillbehör
5 salladsblad
wasabimajonnäs (blanda majonnäs och wasabi på tub)
gari (= picklad ingefära)
japansk soja
1 Finhacka biffen, tonfisken, laxen eller avokadon.
2 Blanda hacket med lök, majonnäs, soja och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i en skål och förvara kallt till servering.
3 Skölj och slunga salladsbladen. Lägg dem i en skål.
4 Ställ fram skålar med wasabimajonnäs, gari och soja. Toppa tartaren med sesamfrön.
5 Låt gästerna själva bygga sina ”salladstacos”.
Tips! Se receptet som en idé och om du gillar mer hetta, tillsätt till exempel chili. Det är kul att göra olika tartarer, då kan man också prova vilken av de fyra sorterna man gillar bäst.