Stekta nektariner med fetaost, bacon och spenat
Mat | Recept | recept

Stekta nektariner med fetaost, bacon och spenat

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

4 portioner
1 paket bacon (140 g)
4 nektariner
1 gul lök
1 påse babyspenat (ca 65 g)
6 msk rostade pumpakärnor
150 g fetaost
olivolja
rödvinsvinäger
satt och nymald svartpeppar

1 Sätt ugnen på grilleffekt och 250 grader. Lägg ut baconskivorna på en plåt och ugnsstek dem frasiga och gyllene. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
2 Dela och kärna ur nektarinerna, skär sedan i klyftor. Stek klyftorna runt om i lite olivolja i medelvarm stekpanna.
Ta upp och låt vila på en tallrik.
3 Rengör pannan, häll i lite olivolja och värm den på medelvärme. Skala och skiva löken och stek den gyllene i några minuter. Vänd in först spenaten så att den bli lätt tillagad och sedan nektariner och pumpakärnor.
4 Smula över fetaosten och krydda med salt och peppar. Ringla till sist över lite färsk olivolja och stänk över lite rödvinsvinäger.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas