1 portion
3–4 blad svartkål
1 ägg
en halv gurka
1 tsk ättiksprit
1–2 skivor rågbröd
olivolja till dressing och stekning
salt och svartpeppar
dilldressing
1 msk turkisk yoghurt
1 msk majonnäs
1 msk hackad färsk dill
1 Hyvla gurkan tunt med osthyvel och lägg i en liten skål.
2 Strö över en nypa salt, häll över ättikan, täck med plastfolie och sätt en press över, till exempel en mortel. Har du ingen bra press kan du krama ihop alltsammans med handen.
3 Koka upp en liten kastrull med så mycket vatten att det precis täcker ägget. När vattnet kokar lägger du försiktigt ner ägget och sätter en timer på 6 minuter.
4 Under tiden sköljer du svartkålen, tar sedan bort stjälken i mitten och delar bladen i bitar. Häll över 1/2 matsked olivolja och en nypa salt och krama in i kålen med händerna.
5 Hetta upp en stekpanna med olja till max. Riv brödet i lagom stora munsbitar. Lägg dem direkt i stekpannan, sänk värmen ett snäpp och stek tills de fått färg, 3–4 minuter.
6 Ställ åt sidan. Blanda sedan yoghurt, majonnäs och dill. Smaka av med salt och peppar.
7 När ägget är klart tar du upp det och lägger det i iskallt vatten medan du gör i ordning din tallrik med kål, bröd, den pressade gurkan och dressingen.
8 Skala och dela ägget, lägg upp med resten av salladen och smaka av med salt och svartpeppar.