Örtsill
1,5 ask 5-minuterssill à 420 gram
En halv kruka basilika
Ett halvt knippe dill
1 dl majonnäs
1 dl yoghurt
1 dl fint skuren gräslök
1-2 krm salt
Lite nymald svartpeppar
1 Häll bort lagen och skär sillfiléerna i bitar.
2 Finhacka basilikan och dillen och blanda med majonnäsen. Rör sedan ner yoghurt.
3 Tillsätt det mesta av gräslöken, men spara lite till garnering. Blanda ner sillbitarna.
4 Smaka av med salt och peppar.
5 Låt stå några timmar före servering, eller till nästa dag.
6 Garnera med den sparade gräslöken före servering.
Currysill
1,5 ask 5-minuterssill à 420 gram
1 liten gul lök
1 msk olja
1 msk curry
1 dl majonnäs
1 dl yoghurt
1-2 krm salt
Strimlor av purjolök eller äpple
1 Finhacka löken. Fräs den mjuk i olja, tillsätt curryn mot slutet och låt den fräsa med en kort stund. Låt kallna.
2 Blanda ner majonnäs
och yoghurt.
3 Smaka av med lite salt.
4 Skär sillfiléerna i bitar och blanda ner i såsen. Låt stå några timmar eller över natten.
5 Garnera med strimlor av purjolök eller äppelskal.