Att laga hela måltiden på samma plåt är ett bra sätt att spara in på både tid och disk. Servera middagen direkt från ugnen med en bit bröd. Plus länkar till fler, goda recept!
Rostade rotfrukter med getost & hasselnötter
4 personer
1,5 kg rotfrukter (morot, palsternacka, persiljerot, rotselleri, kålrot)
2 msk olivolja
1 msk honung
salt
200 gram getost
2 msk balsamvinäger
1 knippe ruccola (alt. späd sallad eller grönkål)
1 dl rostade hasselnötter
1 Sätt ugnen på 225 grader.
2 Skala rotfrukterna. Morot, persiljerot och palsternacka kan vara goda
med skalet på. Skrubba de rotfrukter du sparar skalet på och skölj noga.
3 Skär rotfrukterna i lika storlekar. En medelstor morot går till exempel bra
att dela på längden.
4 Lägg rotfrukterna på en ugnsplåt och sprid ut jämnt, häll över olivolja,
honung och salt.
5 Ställ i ugn 25 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
6 Dela upp och lägg getosten på rotfrukterna de sista 2–3 minuterna och fortsätt rosta.
7 Ta ut från ugn, häll över vinäger och strö över ruccolan.
8 Blanda runt allt och toppa med rostade hasselnötter.