Renskav i tunnbröd
Mat | Recept | Recept

Renskav i tunnbröd

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

4 personer

Egna wraps med renskav och kål- och äppelsallad är riktigt gott! Eftersom potatisen serveras kall kan du med fördel koka några extra potatisar till middagen dagen innan och använda dem. Det går också bra att använda andra rotfrukter, eller kanske bulgur eller ris.

1/4 rödkål
1 röd lök
1 äpple
1 msk vinäger eller ättika
1 msk honung
salt
400 gram renskav eller skav av annat viltkött
2 msk smör
nymalen svartpeppar
1 dl grädde
1 msk messmör
4–8 tunnbröd (alt. libabröd eller tortilla)
4–6 kokta eller stekta potatisar
3 msk lingon

1 Skär rödkålen i grova bitar och skiva lök och äpple tunt.
2 Häll ner kål, lök och äpple i en skål och häll på vinäger, honung och 1 krm salt.
3 Knåda ihop med händerna tills kålen mjuknat något.
4 Stek renskaven i smör i en het panna. Salta och krydda med nymalen svartpeppar. Häll på grädden och messmör. Koka ihop.
5 Värm brödet i en stekpanna.
6 Servera sedan brödet med kall kokt potatis, renskav, kål och lingon.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas