4 personer
Egna wraps med renskav och kål- och äppelsallad är riktigt gott! Eftersom potatisen serveras kall kan du med fördel koka några extra potatisar till middagen dagen innan och använda dem. Det går också bra att använda andra rotfrukter, eller kanske bulgur eller ris.
1/4 rödkål
1 röd lök
1 äpple
1 msk vinäger eller ättika
1 msk honung
salt
400 gram renskav eller skav av annat viltkött
2 msk smör
nymalen svartpeppar
1 dl grädde
1 msk messmör
4–8 tunnbröd (alt. libabröd eller tortilla)
4–6 kokta eller stekta potatisar
3 msk lingon
1 Skär rödkålen i grova bitar och skiva lök och äpple tunt.
2 Häll ner kål, lök och äpple i en skål och häll på vinäger, honung och 1 krm salt.
3 Knåda ihop med händerna tills kålen mjuknat något.
4 Stek renskaven i smör i en het panna. Salta och krydda med nymalen svartpeppar. Häll på grädden och messmör. Koka ihop.
5 Värm brödet i en stekpanna.
6 Servera sedan brödet med kall kokt potatis, renskav, kål och lingon.