En krämig äggröra är god och lättlagad. Görs enkelt av ägg och grädde med lite kryddor och blir en favorit både till frukost, lunch eller kvällsmat. Du hittar även fler busenkla recept på sidan.
För 2 personer
4 ägg
2 msk grädde (valfri sort)
1 krm salt
½ krm svartpeppar, mald
1 msk flytande matfett
1 msk hackad persilja
Tillbehör
Rökt kött, t ex skinka el kalkon
1 tomat
sallad
1 Knäck 4 ägg i en skål. Häll i grädde, salt och mald svartpeppar.
2 Vispa med en gaffel så att ägg och grädde blandas.
3 Hetta upp flytande matfett i en stekpanna eller kastrull och låt det bli ljusbrunt.Häll i äggröran och sänk till låg värme. Rör försiktigt mot botten hela tiden under tillagningen.
4 När äggröran ser ut som en mjuk krämig röra är den klar.
5 Strö över hackad persilja.
6 Servera med korv, köttbullar, bacon, kassler eller rökt kött och någon grönsak.
Recept och foto från Matfröjd