8 portioner
600 g färsk lax, i 0,5 cm stora tärningar
1 finhackad schalottenlök
1 citron, finrivet skal
en halv röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk hackad dragon
3 msk kapris
2 dl dragonmajonnäs (se nedan)
1 ask smörgåskrasse, klippt
flingsalt
1 Blanda lax, lök, citronskal, chili, dragon och kapris.
2 Ställ fram på bordet tillsammans med flingsalt, majonnäs och smörgåskrasse.
3 Be gästerna hastigt vända ihop tartar, salt och lite majonnäs.
4 Inmundiga gärna på bröd, knäcke är att föredra.
Dragonmajonnäs
5 dl rapsolja
1 knippe dragon
4 äggulor
3 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
2 citroner, finrivet skal och ev pressad juice
salt
1 Mixa olja och dragon med stjälkar och allt i en mixer ett par minuter.
2 Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal i en bunke.
3 Tillsätt dragonoljan i en tunn stråle under ständig vispning.
4 Smaka av med salt och eventuellt citronjuice.
Recept Stefan Ekengren
Foto Roland Persson