Laxtartar med kapris, dill och dragon
Mat | Julmat

Laxtartar med kapris, dill och dragon

Tidningen Senioren
Publicerad 2021-12-17

8 portioner

600 g färsk lax, i 0,5 cm stora tärningar
1 finhackad schalottenlök
1 citron, finrivet skal
en halv röd chili, urkärnad och finhackad
1 msk hackad dragon
3 msk kapris
2 dl dragonmajonnäs (se nedan)
1 ask smörgåskrasse, klippt
flingsalt

1 Blanda lax, lök, citronskal, chili, dragon och kapris.
2 Ställ fram på bordet tillsammans med flingsalt, majonnäs och smörgåskrasse.
3 Be gästerna hastigt vända ihop tartar, salt och lite majonnäs.
4 Inmundiga gärna på bröd, knäcke är att föredra.

 

Dragonmajonnäs

5 dl rapsolja
1 knippe dragon
4 äggulor
3 msk dijonsenap
2 msk vitvinsvinäger
2 citroner, finrivet skal och ev pressad juice
salt

1 Mixa olja och dragon med stjälkar och allt i en mixer ett par minuter.
2 Vispa ihop äggulor, senap, vinäger och citronskal i en bunke.
3 Tillsätt dragonoljan i en tunn stråle under ständig vispning.
4 Smaka av med salt och eventuellt citronjuice.

Recept Stefan Ekengren
Foto Roland Persson

Läs också
Tidningen Senioren
Publicerad 2021-12-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas