2 st gröna paprikor
2 dl råris (4 dl kokt)
120 – 140 gram (1 pkt) bacon el rökt fläsk
100 gram kantareller el annan svamp
1 gul lök
1 – 2 vitlöksklyftor
2 msk hackad bladpersilja
1/2 buljongtärning
2 dl syrad grädde
2 dl vatten
salt och peppar
1 Koka råriset.
2 Skär bacon (el fläsk) och svamp i mindre bitar.
3 Hacka den gula löken och vitlöken.
4 Bryn, lök, vitlök, bacon och svamp i en stekpanna i lite smör el olivolja. Salta och peppra.
5 Skär av locket på paprikorna och ta bort kärnorna.
6 Koka upp vatten med lite salt i en kastrull, lägg i paprikan och locken ca 5 min.
7 Blanda det kokta riset med de brynta ingredienserna och grovt hackad persilja. Salta och peppra lite till om det behövs.
8 Fyll paprikorna med risblandningen och ställ i en ugnsfastform eller gryta.
9 Smula ner buljongen i den syrade grädden och tillsätt vattnet, rör om och häll gräddblandningen över fyllningen i paprikorna och lägg på locket.
10 Baka i 225 grader ca 20 – 25 min.
Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung