250 gram broccoli
3 – 4 potatisar
1 gul lök
2 tsk stött fänkålsfrön el kumminfrön
1 msk olivolja
1 dl riven cheddarost
1 grönsaksbuljongtärning
7 dl vatten
1 msk äppelcidervinäger
salt och peppar
4 grova bitar råg-surdegsbröd
1 Dela broccolin i mindre bitar.
2 Skala potatisen, och dela på hälften.
3 Skala löken och skär i kvartar.
4 Häll olivoljan i en kastrull. Lägg i lök, broccoli och potatis.
5 Bryn en aning. Smula över buljongen.
6 Häll över stött fänkål eller kumminfrön, tillsätt vattnet och vinägern.
7 Koka cirka 20 min.
8 Mixa med mixerstav, salta och peppra.
9 Häll över i djupa ugnståliga skålar.
10 Lägg i brödet och häll över osten. Gratinera i ugnen under grillen ca 5 min.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung