Varma tortillachips toppa med grönsaker, fetaostkräm och rostade pumpakärnor.
4 personer
1 lök, finhackad
2 zucchini, finhackade
2 msk olivolja
2 jalapeno chili, finhackade
1 tsk rökt paprikapulver
2 Little Gem-salladshuvuden
1 kruka koriander
1, 5 dl vispgrädde
200 g fetaost, i bitar
1 påse tortillachips
50 g pumpakärnor
1 Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken i olivoljan tills den blir genomskinlig, lägg i chili och zucchini och stek tills zucchinin mjuknar. Tillsätt rökt paprikapulver och rör runt. Rör ner den hackade salladen och stek tills den mjuknar. Rör ner hälften av koriandern.
2 Smält fetaosten med grädden i en kastrull, vispa slät. Rosta pumpakärnorna i en stekpanna tills de fått färg. Lägg tortillachipsen i en ugnsfast form och värm i ugnen i 5 minuter.
3 Lägg de varma chipsen på ett stort serveringsfat och toppa med grönsakerna följt av fetakrämen. Fördela den återstående koriandern över fatet och strö på de rostade pumpakärnorna.
Recept Barney Desmazery & Lulu Grimes
Foto Stuart Ovenden/Europapress