Den perfekta desserten för julens kalas eftersom den både är enkel att göra och går att förbereda. Toppa pannacottan med granatäpplekärnor och sirap vid serveringen. Att servera en pepprig liten kaka till desserten gör det lilla extra för smaken av jul.
Ca 40 st
150g smör rumsvarmt
1 dl strösocker
1 dl rörsocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk ljussirap
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 msk pepparkakskrydda
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smöret med sockret vitt och luftigt. Rör i sirapen.
3. Blanda mjöl, kryddor och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen till smeten och arbeta ihop till en deg.
4. Dela degen i 4 delar, som rullas till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper, två längder på varje. Platta till längderna något med hjälp av fingrarna.
5. Grädda längderna mitt i ugnen i 12–14 minuter. Skär längder på snedden medan de är varma.
Recept Katarina Carlgren
Foto Thomas Carlgren