Renskavsgryta med porter,  äpple och saffranscrème
Recept | Höstmat

Renskavsgryta med porter,  äpple och saffranscrème

God och värmande renskavsgryta med porter, äpple och saffranscrème.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-12

4 personer

480 g renskav
1 gul lök
smör
250 g små champinjoner
2 morötter
3 stjälkar blekselleri
1 gul paprika
2 vitlöksklyftor
2 små röda äpplen
1 knippe bladpersilja
2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
1 kanelstång
5 dl porter (mörkt öl)

Saffranscrème
2 dl crème fraiche (34 procent)
1,5 tsk flytande honung
1 paket saffran

1. Tina renskaven.
2. Skala och grovhacka löken och låt den långsamt mjukna i en klick smör i en traktörpanna.
3. Gnugga champinjonerna rena och skär dem i kvartar. Tillsätt champinjonerna med löken och dra upp värmen lite.
4. Stek tills svampen fått lite färg.
5. Lägg i renskav och se till att den får yta runt om.
6. Gnugga morötterna rena. Skiva dem och lägg i pannan tillsammans med strimlad blekselleri och paprika, skalad och finhackad vitlök, tärnat och urkärnat äpple samt hackad persilja och timjan.
7. Lägg i lagerblad och kanelstång. Slå på porter och låt det hela puttra under ca 15–20 minuter.
8. Rör ihop crème fraiche med honung och saffran och servera till grytan.

Recept och foto: Madeleine Landely

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-11-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas