Larb ska serveras och ätas i salladsblad med handen.
400 g vegofärs (kan bytas ut mot köttfärs)
2 rödlökar
2 msk ljus japansk soja
2 lime, saften
1 hackad chili
1 dl hackad mynta
1 dl hackad koriander
Servera i salladsblad, gärna med ris.
Tips! Riv gärna ner två vitlöksklyftor och några morötter.
1. Stek vegofärsen i lite rapsolja.
2. Strimla rödlöken.
3. Blanda den stekta färsen med löken och ljus japansk soja och stek allt i 30 sekunder.
4. Tillsätt limesaften, hackad chili, mynta och koriander.
5. Servera i salladsblad, gärna med ris.
Recept: Jessica Frej
Foto: Lina Eidenberg Adamo
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 7 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.