Den här goda tomatrisotton lagas i ugnsfast gryta. Recept Jessica Frej och foto Lina Eidenberg Adamo.
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 dl soltorkade tomater
olivolja
3 msk grönsaksfond
8 dl tomatjuice
1 dl vitt vin
2 krm salt
2 krm nymalen svartpeppar
4 dl arborioris
1 dl finriven ost
2 paket mozzarella (à 125 gr)
basilika, hackad
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skiva lök, vitlöksklyftor och soltorkade tomater.
3. Stek i olivolja i cirka två minuter i en ugnsfast gryta.
4. Häll på grönsaksfond, tomatjuice, vitt vin, salt och nymalen svartpeppar.
5. Låt koka upp.
6. Häll i arborioris. Rör om, lägg på ett ugnssäkert lock och ställ i ugnen i 30 minuter.
7. Rör sedan ner finriven och smakrik ost.
8. Toppa med mozzarella bruten i bitar och hackad basilika.
9. Avsluta med att ringla över några droppar olivolja.