Servera med allt möjligt, till exempel falafel, stekta grönsaker, omelett, stekt ägg eller gott bröd och fetaost. Det gäller att krydda salladen med god olivolja och balansera upp med pressad citronsaft.
1 röd paprika
3 msk olivolja
1 kg tomater, vanliga runda, plommon- eller bifftomater
1 vitlöksklyfta
en halv röd chili
2 msk grovhackad bladpersilja
50 g valnötter
en halv citron, pressad saft
salt och svartpeppar
1. Dela och kärna ur paprikan. Skär i mindre bitar.
2. Hetta upp en rejäl stekpanna och låt den bli varm. Tillsätt 1 msk olja och lägg i paprikan. Stek i några minuter tills den fått lite färg och mjuknat något.
3. Skär tomaterna i mindre bitar. Om du använder cocktailtomater, dela i halvor.
4. Skala och finhacka vitlök och chili.
5. Häll ner stekt paprika, hackade tomater, finhackad vitlök, chili, grovhackad persilja, valnötter, citronsaft och resten av oljan i en skål.
6. Blanda och smaka av med lite salt och peppar.
Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft