Rödbetor med tjock yoghurt, getost och valnötter
Foto: Stefan Edetoft
Recept

Rödbetor med tjock yoghurt, getost och valnötter

Det är så trevligt att lägga upp ett fat fyllt med allt-i-ett-rätter. Ta en genväg och köp hem färdigkokta rödbetor eller koka betor dagen innan. Variera genom att byta ut rödbetor mot gårdagens ugnsbakade rotfrukter eller skiva upp sötsyrliga tomater som gärna får vara i olika färger.

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01

500 g rödbetor, medelstora, förkokta
50 g valnötter
200 g chèvre

Dressing
en halv citron, pressad saft
2 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk finhackad rosmarin
1 msk flytande honung
flingsalt och svartpeppar
2 dl tjock yoghurt

1. Skala och skär rödbetorna i skivor.
2. Rosta valnötterna i en stekpanna utan fett i några minuter tills de fått lite färg. Rör då och då så att de inte bränns. Häll upp nötterna på ett fat och grovhacka dem när de svalnat.
3. Skiva getosten och dela i mindre bitar.
4. Blanda samman citronsaft, vinäger, olja, finhackad rosmarin, honung, lite salt och peppar.
5. Vispa yoghurten slät och bred ut på ett fat.
6. Lägg ut rödbetor i ett fint mönster och ringla dressingen över betorna.
7. Toppa med getost och nötter, garnera gärna med lite finhackade färska örter, som timjan.
8. Ringla ut extra honung om du vill. Ät till en god sallad och gärna med bulgur eller ugnsbakad potatis.

Recept: Maria Zihammou
Foto: Stefan Edetoft

Tidningen Senioren
Publicerad 2018-10-01
senioren-nr-6
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 6 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas