Sparris-och baconomelett
Foto: Per Ranung
Recept

Sparris-och baconomelett

Med färdigtärnat bacon gör du den här goda omeletten på ett kick.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-07-31

2 PERS

3 ägg
2 msk kallt vatten el mjölk el grädde
6 sparrisar
1 pkt bacontärningar
1 vårlök
salt och peppar

  1. Vispa äggen med vattnet, salta och peppra.
  2. Skär sparris och lök i mindre bitar.
  3. Lägg bacon i en het panna, bryn en aning.
  4. 
Tillsätt sparris och lök och bryn ytterligare några minuter.
  5. Häll över äggen och stek tills omeletten nästan stannat (den ska vara krämig).

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Grön eller vit sparris? Både och!

Sparrisen finns som bekant som både vit och grön. Vad skiljer egentligen sorterna åt?
Vit sparris växer under jord och skördas när toppskottet bryter fram ur jorden.
Grön sparris växer som en reslig stjälk ovan jord och skördas när den blivit lagom lång.
Den gröna kan man tillaga direkt som den är, medan den vita behöver skalas innan. Den vita är också något besk i smaken medan den gröna är mer åt det söta hållet. För båda sorterna gäller att det går lika bra att koka, grilla, ugnsbaka eller steka den. Välj själv, och njut!

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-07-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas