Krämig gorgonzola får smälta ner över biffarna som är ett härligt, grönt alternativ för grillen.
5-6 ST
2 burkar kidneybönor (à 380-400 gram)
1 gul lök, grovt hackad
2 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 ägg
0,5 dl potatismjöl
1 kruka hackad gräslök
1-2 tsk salt svartpeppar
olivolja
gorgonzola
- Skölj bönorna och låt rinna av.
- Mosa eller mixa bönorna (inte för slätt) med resten av ingredienserna.
- Forma till biffar och stek i panna i lite olivolja. Den här smeten är lite lös så om du grillar biffarna: lägg dem på folie med lite olivolja och sedan direkt på grillen de sista minuterna.
- Klicka gorgonzola på biffarna och låt smälta.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.