Örtfylld kycklingfilé som bryns i stekpanna och sedan gräddas klar i ugnen.
2 pers
2 st kycklingfiléer
2 krukor koriander (eller annan ört som du föredrar)
1/2-1 msk fransk senap
1 msk olivolja
2 tsk honung
1/2 citron
1-2 dl vitt vin
salt, peppar
4 dl kokta svarta belugalinser
1/2 rödlök
1. Mixa eller mortla koriander (inklusive stjälkar) med senap, honung, olja och juicen från den halva citronen. Salta.
2. Snitta fileérna längs med sidan så att du får en öppning. Lägg i fyllningen i öppningen.
3. Bryn kycklingen i olja eller smör på båda sidorna i en stekpanna, salta och peppra.
4. Låt kycklingen gräddas klar i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
5. Koka upp linserna enligt anvisningen på förpackningen. Låt gärna en buljongtärning koka med.
6. Häll av vattnet och blanda linserna med finhackad rödlök och lite olivolja.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung