Denna böngryta blir ännu godare dagen efter, så du kan gärna göra den dagen innan den ska serveras.
4 pers
Blir ännu godare dagen efter, så du kan med fördel göra den dagen innan den ska serveras.
2 dl kokta stora vita bönor (el 1 pkt färdigkokta)
2 dl kokta kidneybönor (el 1 pkt färdigkokta)
2 st (inte allt för stora) zucchini
1 röd paprika
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 burk krossade tomater
1-2 tsk chiliflingor
1 tsk kanel
1-2 kanelstänger
1 msk tomatpuré
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver olivolja
salt
1. Tvätta och skär zucchinin i lite större bitar. Skala och skär löken i 4-6 klyftor. Skala och hacka vitlöken.
2. Häll olja i en gryta eller vid kastrull. Lägg i vitlöken, rör om.
3. Rör ner tomatpuré, paprikapulver, chiliflakes, kanel och spiskummin.
4. Lägg i lök, zucchini och paprika. Rör om och låt allt bli lite mjukt och en aning brynt.
5. Lägg i bönorna och häll på de krossade tomaterna.Salta.
6. Låt grytan småputtra 20-25 minuter.
Recept Anna Ranung
Foto Per Ranung