Seniorens busenkla: Enkelt att laga - Gott att äta
2 portioner
Potatisen smaksätts med en svensk pesto med dill. Gott med varmrökt lax och krispig gurksallad. Går även att servera med gräddfil och grönsallad. Tips! All rökt fisk är gott till potatisen med dillpesto.
1/2 kg delikatesspotatis
Dillpesto
1 knippe dill eller 1 paket fryst
1/2 citron, pressad saft
1 dl rapsolja
flingsalt och svartpeppar
Till servering
1/2 gurka
1/2 citron, saft och finrivet skal
1 tsk socker
250 g varmrökt lax
1. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten.
2. Finhacka dillen men spar lite till servering. Häll ner dillen i en skål och tillsätt citronsaft, olja och krydda med salt och peppar.
3. Lägg upp nykokt potatis på ett fat och fördela dillpesto över, blanda.
4. Skär gurkan i skivor på längden och blanda med pressad citronsaft, finrivet skal, socker, lite salt och peppar.
5. Ta bort skinnet på laxen och dela i mindre bitar. Servera med gurksallad och potatis. Toppa med dillvippor.
Recept Maria Zihammou