En enkel, vegetarisk rätt där de fräscha tillbehören blir pricken över i.
10-12 plättar
100-150 gram grönkål
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
2,5 dl mjölk
2 ägg
1/2 pkt (75 gram) fetaost
1 tsk timjan
salt, peppar
olja
1. Blanda mjöl och bakpulver.
2. Tillsätt mjölk och ägg och rör till en jämn smet.
3. Smula ner fetaosten och tillsätt kålen. Rör samman och salta och peppra.
4. Klicka plättar med en sked i en stekpanna med olja och stek gyllenbruna i oljan.
5. Servera plättarna med myntayoghurt och rivna morötter med lite citron och salt.
Myntayoghurt
2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl färsk hackad mynta
1/2 msk flytande honung
1 nypa salt
Blanda alla ingredienser till en krämig sås.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.