Här tar kålen plats i en krämig ostsås. Servera till din favoritpasta.
2 pers
1/2 pkt valfri pasta
1 vitlöksklyfta
150-200 gram grönkål
1/2 röd paprika
2 dl riven västerbottenost
2,5 dl matlagningsgrädde
salt, peppar
2 msk olivolja
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
2. Hacka grönkålen.
3. Skär paprikan i mindre bitar.
4. Skiva vitlöken tunt. Värm oljan i en kastrull och lägg i vitlök, kål och paprika. Rör om och värm några minuter.
5. Häll på grädden och värm ytterligare några minuter. Rör ner osten.
6. Blanda såsen med den kokta pastan. Salta och peppra.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
Här hittar du fler härliga recept – du kan söka både på recept eller kategori
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.