Citron- och dillsmör som smälter ner över en ugnsbakad klyfta kål. Salt fläsk och lättstekt svamp. Så gott.
2 pers
300-400 gram vitkål
4-6 skivor fläsk
150 gram champinjoner
50-75 gram smör
1/2 citron, juice och skal
några kvistar dill
olivolja
salt
smör
1. Dela vitkålen i större bitar, och lägg den i en ugnsform. Häll lite olivolja över varje bit och strö lite salt på. Baka i ugn på 200 grader ca 35-40 min.
2. Stek fläsket i ugnen med vitkålen ca 15 min.
3. Skiva champinjonerna tunt. Lägg i stekpanna och låt svampen ”svettas” i några minuter så att vätskan dunstar.
4. Lägg i en klick smör i pannan och bryn champinjonerna gyllene. Salta och peppra.
5. Rör det rumsvarma smöret med juice och skal från citronen och hackad dill (stjälkar och allt) och lite salt.
6. Klicka smöret på kålen direkt efter att den kommer ut ur ugnen och servera med fläsk och champinjoner.
Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung
Här hittar du fler härliga recept – du kan söka både på recept eller kategori