Strimlad vit- och rödkål med ris, räkor och curry
Foto: Per Ranung
Recept

Strimlad vit- och rödkål med ris, räkor och curry

Vitlök, curry och äpple sätter smak på denna allt i ett-rätt med kål och räkor som blir extra nyttig med fullkornsris.

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05

2 pers
125-150 gram vitkål
125-150 gram rödkål
170 gram räkor (utan skal)
2 dl fullkornsris
1/2-1 gul lök
1/2 äpple
1 vitlöksklyfta
1 msk curry
2 tsk paprikapulver
2 msk raps- eller solrosolja
2-3 msk vatten
salt, peppar
några kvistar bladpersilja

1. Koka riset.
2. Strimla kålen grovt.
3. Skala och klyfta löken.
4. Skala och hacka vitlöken fint.
5. Skär äpplet i klyftor.
6. Skala räkorna eller häll av spadet.
7. Hetta upp olja i en ganska djup stekpanna och lägg i vitlök och lök. Pudra över curry och paprikapulver.
8. Häll på vattnet och lägg i kålen och bryn allt under omrörning i 5-6 min. Addera äppelklyftorna och riset. Bryn ytterligare några minuter.
9. Sist häller du på räkorna. Bryn någon minut. Salta, peppra. Garnera med persilja.

Recept: Anna Ranung
Foto: Per Ranung

Tidningen Senioren
Publicerad 2020-02-05
senioren-nr-1
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 1 / 2020. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas