Klassisk knäck och lakritsknäck
Foto: Ulrika Pousette
Recept

Klassisk knäck och lakritsknäck

Julgodiset är det många längtar mest efter när det börjar närma sig. Här är ett knäckrecept som går att smaksätta.

Tidningen Senioren
Publicerad 2014-12-12

Knäck
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
1 dl sötmandel, hackad

1. Koka upp socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull Rör om med jämna mellanrum.
2. Ställ ut knäckformarna på en bricka.
3. Knäcken är klar när den har en temperatur på cirka 124 grader eller klarar kulprovet.
4. Vänd ner mandeln när smeten är klar. Fyll formarna och låt stelna.
5. Förvara i burk med lock med smörpapper mellan varven. Går utmärkt att frysa.

Lakritsknäck
Gör som i receptet ovan men tillsätt 4 msk mortlad turkisk peppar under koktiden.

Recept: Jenny Warsén
Foto: Ulrika Pousette

Tidningen Senioren
Publicerad 2014-12-12
senioren-nr-9
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 9 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas