Enkelt och gott. Saftiga, söta, syrliga muffins med vinbär, mandelmassa och färskost.
De här muffinsarna är lite kompakta men saftiga. Söta och syrliga. Smöret på toppen gör att de blir lite knäckiga. Superenkla och supergoda.
8-10 små muffins
3 ägg
3 dl rårörsocker
2 dl mjöl
50 g mandelmassa
1 dl vinbär
2 -3 skivor tunt hyvlat smör
200 g färskost
1. Vispa ägg och socker fluffigt.
2. Riv mandelmassa grovt. Rör ner mjöl och mandelmassa i ägg- och sockersmeten.
3. Smöra och mjöla små muffinsformar och skeda ner smeten i formarna. Fyll inte på fullt, lämna plats för bären. Fördela bären jämnt och tryck ner dem en aning.
4. Dela det hyvlade smöret i mindre bitar. Täck ytan på formarna.
5. Grädda 15-20 min i 175 grader. Låt svalna och bred på färskost.
Recept Anna Ranung
Foto Patric Johansson