Nyttig och god torsk som du bakar i ugnen tillsammans med körsbärstomater. Servera med kumminris och dillpesto.
2 pers
2 bitar torskrygg
basmatiris eller annat ris som inte klibbar
1 tsk hela kumminfrön
1 msk smör
8-10 körsbärstomater
olivolja
salt
svartpeppar
1. Lägg fisken och tomaterna i en ugnsform. Salta, peppra och häll över olivolja.
2. Baka i ugn på 175 grader ca 20 min.
3. Blanda kumminfröna med det okokta riset och vattnet. Koka riset enlig anvisning på paketet. När riset är färdigt rör ner smöret.
4. Servera med dillpesto.
Dillpesto
50 g dill
1/2 dl hasselnötskärnor
1/2 msk citronjuice
2-3 dl olivolja
salt
Mixa dill, stjälkar och allt, med nötter, juice och olja. Salta.
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 5 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.