Njut av en härlig Sallad Nicoise med potatis, primörer. I detta recept serveras den tillsammans med tonfisk.
3 små färskpotatisar per person
3 msk vitt vin
2 msk vitvinsvinäger
1 msk olja
1 msk smör
2 ägg
100 gram gröna bönor
1 liten finhackad rödlök
4-6 små körsbärstomater
2 nävar sallad av valfri sort
200 gram färsk tonfisk (MSC-märkt)
salt och peppar
Dressing
2 msk svart olivtapenade
4 msk vitvinsvinäger
några nypor provensalska kryddor
1/2 pressad vitlök
6 msk olivolja
Till servering
Festkapris och oliver
1. Skär potatisarna i halvor.
2. Häll olja och smör i het stekpanna. När smöret slutat fräsa lägger du i potatisarna. Låt dem få lite gyllene yta och häll sedan på vin och vinäger. Låt det dunsta i värmen.
3. Lägg potatisen på ett fat och ställ åt sidan.
4. Gör på samma sätt med de gröna bönorna.
5. Koka ett ägg per person.
6. Sotstek tonfisken, lägg åt sidan.
7. Skölj grönsakerna, dela och lägg upp.
8. Rör ihop alla ingredienser till dressingen, smaka av med salt, svartpeppar och en liten nypa socker. Ringla över salladen.
Recept Anette Rosvall
Foto Thomas Carlgren