En härlig sallad med päron, mandel, granatäppelkärnor, vårlök, ekbladssallad och med tillhörande god dressing.
4 portioner
50 g mandel
1 huvud ekbladssallad
2 mindre päron (Anjou eller Santa Maria)
granatäppelkärnor
1 msk finhackad vårlök eller gräslök om du vill
Äppel- och balsamdressing
2 vitlöksklyftor
2 msk raps- eller olivolja
1 msk mörk balsamvinäger
1 tsk agavesirap
1,5 msk äppeljuice
salt och svartpeppar
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rosta mandlarna på en plåt med bakplåtspapper i 5 minuter och låt dem sedan svalna.
3. Dela salladen i bitar. Skiva päronen på längden i tunna skivor. Ta ur kärnorna på ett litet granatäpple.
4. Hacka vitlöken och blanda med övriga ingredienser till dressingen.
5. Blanda sallad och dressing i en skål. Om du vill kan du toppa med finhackad vårlök eller gräslök.
6. Hacka vitlöken fint och blanda med övriga ingredienser.
Av Katarina Nordgren
Foto Tomas Södergren