Kyl Granatäppel-posset i minst 3 timmar innan du serverar. Toppa med extra granatäppelkärnor och rostade pistaschnötter innan servering.
6 portioner
1,8 dl nypressad granatäppeljuice
(ca 2 granatäpplen) + extra kärnor till servering
6 dl vispgrädde
130 g strösocker
1/2 citron, pressad juice
Servering: rostade pistaschnötter
1. Häll grädde och socker i en kastrull och ge det ett uppkok.
2. Tillsätt granatäppeljuice och citronjuice, rör om ordentligt och häll i portionsformar. Kyl minst 3 timmar.
3. Servera med lite extra granatäppelkärnor och rostade pistaschnötter.
Recept: Olle T Cellton
Foto: Lennart Weibull
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 2 / 2019. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.