Njut av en god Ingefära- och päronkaka toppad med vispad crème fraiche.
225 gr smör
2,5 dl ljust muscovadosocker
4 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mandelmjöl
0,5 dl grovt hackad syltad ingefära
spadet
4-6 skalade päron i klyftor
Garnering
och servering
florsocker
vispad crème fraiche
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Lägg ett smörpapper i botten på en bakform (20×30 cm).
3. Vispa smör och socker ljust, vispa ner äggen ett i taget.
4. Vänd försiktigt ner de torra ingredienserna innan du vänder ner ingefäran och päronen i små bitar.
5. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 50 minuter, eller tills den är fast och torr.
6. Låt svalna, sikta med florsocker och servera med vispad crème fraîche. (Crème fraichen blir först lösare, men när du vispat den ett tag blir den fast igen.)
Recept: Anette Rosvall
Foto: Thomas Carlgren