Skogssvamps-lasagne med lufttorkad skinka och oregano
Recept | Recept

Skogssvamps-lasagne med lufttorkad skinka och oregano

En god Lasagne gjord på skogssvamp, lufttorkad skinka och oregano. Toppas med nystekt svamp, vårlök och oregano. Smaklig måltid!

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-26

Stjärnkocken Paul Svensson står för receptet.
Foto: Jakob Fridholm

 

4-5 portioner

400 g blandad skogssvamp (som skogschampinjoner, kantarell och trumpetsvamp)
2+1 schalottenlökar, finhackade
1 morot, fintärnad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 msk smör
2 msk vetemjöl
9 dl mjölk
3 dl grädde
1 dl riven parmesan
9 färska lasagneplattor
250 g lufttorkad skinka
1 kruka oregano
6 salladslökar, skivade
olivolja och smör till stekning
citron
salt, peppar

1. Rensa, borsta och skiva svampen.
2. Hetta upp en stekpanna, tillsätt lite olivolja och stek en yta på svampen.
3. Tillsätt smör och 2 av schalottenlökarna och stek ytterligare 30 sekunder. Smaka av med lite salt och peppar.
4. Svetta morot, den sista schalottenlöken och vitlök i smöret, tillsätt mjölet och rör om. Häll i mjölk och grädde, sjud tills all mjölsmak är borta, cirka 10 minuter. Tillsätt riven parmesan och smaka av med citronjuice, salt och peppar.
5. Varva lasagneplattor, sås, stekt svamp, skinka och oregano. Avsluta med sås och baka i ugn, 180 grader i cirka 20 minuter tills den är gratinerad och lasagneplattorna är mjuka men lite al dente.
6. Toppa med nystekt svamp, vårlök och oregano.

Tidningen Senioren
Publicerad 2010-11-26
senioren-nr-8
Artikeln är hämtad ur Senioren nummer 8 / 2018. Missa inget innehåll - bli medlem i SPF Seniorerna och få Senioren kostnadsfritt eller starta en prenumeration på Senioren.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hornsgatan 172, Stockholm
Postadress: Box 38063 100 64 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas