En god och mjölfri morotslimpa som innehåller bland annat havregryn och filmjölk.
1 limpa
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 ägg
1 morot
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3,5 dl filmjölk
GARNERING
havregryn
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller i en mixer med knivar.
3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
4. Skala och riv moroten fint.
5. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, så att det blir en kladdig deg.
6. Klicka ner degen i en limpform, cirka 1,5 liter, klädd med bakplåtspapper. Släta till och strö över lite havregryn.
7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 minuter. Låt brödet kallna helt och gärna vila någon timme innan det skärs i skivor
Recept och foto Linda Andersson